1 november 2011

TNN kijkt tevreden terug op de ILGA-Europe conferentie in Turijn

Afgelopen week, van 27 oktober tot 30 oktober, vond in Turijn, Italië, ILGA-Europe’s 15e jaarlijkese conferentie plaats, TNN was daarbij aanwezig. ILGA-Europe is de Europese afdeling van de “International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans & Intersex Association”, bijna 300 Europese lgbti-organisaties zijn lid van ILGA-Europe en een groot deel daarvan was net als TNN met een afvaardiging aanwezig in Turijn. ILGA-Europe is op Europees niveau actief om de emancipatie van lgbti-personen te bevorderen en het voert regelmatig in Europese landen actie voor de rechten van deze groep mensen.

De conferentie die het thema Clash or Dialogue mee had gekregen was gevuld met workshops, panel-discussies en plenaire sessies. De workshops waren breed georiënteerd en gaven een weergave van de ontwikkelingen en uitdagingen in verschillende Europese landen, de EU en de Raad van Europa. TNN presenteerde in de Trans-workshop op zaterdag samen met Boris Dittrich van Human Rights Watch het recent verschenen rapport “Controlling Bodies, Denying Identities”. In deze workshop spraken eveneens TGEU en de STP2012-campagne over hun activiteiten. STP2012 is de organsiatie achter een campagne voor depathologisering van transgender identiteiten in de ICD en DSM. Het Europese Fundamental Rights Agency kondigde in dezelfde workshop een onderzoek aan naar discriminatie en slachtofferschap van transgenders en intersex personen in Europa. TNN heeft met veel interesse naar de bijdrages van deze andere deelnemers van de workshop geluisterd.

TNN heeft de conferentie ook nadrukkelijk gebruikt om haar contacten met andere transgender organisaties in Europa warm te houden en ook nieuwe contacten te leggen en vooral kennis met hen uit te wisselen. Met een lading kennis over de stand van zaken met betrekking tot de lgbti-emancipatie  in Europa is TNN teruggekeerd naar Nederland. Volgend jaar vindt de jaarlijkse conferentie van ILGA-Europe plaats in Dublin, Ierland.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com