21 maart 2011

Transgenderdiscriminatie in het vizier

Transgender Netwerk Nederland (TNN) gaat vanaf 1 april signalen van discriminatie van transgenders in Nederland verzamelen. Vandaag, 21 maart, Internationale Dag tegen Discriminatie staat voor TNN in het teken van discriminatie van transgenders. Buitenlands onderzoek heeft al meermalen aangetoond dat transgenders extreem vaak gediscrimineerd worden. Maar discriminatie is géén te tolereren onderdeel van transgender zijn. In Nederland is er nog geen goed beeld van de discriminatie die transgenders treft, dit is aan het veranderen. TNN zet daartoe een volgende stap die ook de emancipatie van transgenders moet gaan versterken.

Discriminatie melden

Of je nu travestiet, transman of transvrouw bent of niet in te delen bent in het hokje man of vrouw, je hebt het recht op een leven vrij van discriminatie. Vandaag is het Internationale Dag tegen Discriminatie en vraagt TNN aandacht voor de discriminatie waar transgenders mee geconfronteerd worden doordat ze simpelweg zichzelf zijn. TNN biedt transgenders per 1 april de mogelijkheid om discriminatie te melden op haar website. Pesterijen op de werkvloer, intimidatie in de eigen buurt en discriminatie door banken en verzekeringsmaatschappijen en nog veel meer, het kan allemaal gemeld worden. TNN gaat iedere melder ook informeren over waar ze terecht kunnen met hun discriminatiemelding zodat er maatregelen genomen worden.

Discriminatiebestrijding

In dit project richt TNN zich daarom niet alleen op transgenders maar ook op partners in de bestrijding van discriminatie zoals anti-dsciriminatiebureau’s, de Commissie Gelijke Behandeling en de politie. Met deze partijen zet TNN zich in voor het effectief bestrijden van transgenderdiscriminatie. Jezelf zijn is voor veel transgenders een hele strijd, en daarin staan ze niet alleen.

Dit anti-discriminatieproject van TNN wordt gefinancierd door MamaCash.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com