« terug naar overzicht

Raad van State-advies over Art.28 nog niet publiek

TNN heeft een brief aan de staatssecretaris van Veiligheid & Justitie gestuurd naar aanleiding van zijn toezegging om de wetswijziging van Art.28 voor de zomer naar de Tweede Kamer te sturen. Met het zomerreces in aantocht begint de tijd voor de staatssecretaris  te dringen. TNN heeft hem gewezen op zijn toezegging en wenst graag publicatie van het advies van de Raad van State.

Het voorstel is in maart naar de Raad van State gestuurd voor advies. Dat advies is begin mei aan het Ministerie van Veiligheid & Justitie aangeboden. Daar ligt de verantwoordelijkheid voor het publiek maken van het advies. Het uitblijven van behandeling door de Tweede Kamer van de nieuwe wet, die de voorwaarden voor wijziging van het geslacht in de geboorteakte regelt, houdt de huidige zeer onwenselijke wetgeving in stand.

Lees meer over het proces naar een nieuwe wet voor de geslachtswijziging bij het thema Wetgeving.

Reageer

3 reacties op “Raad van State-advies over Art.28 nog niet publiek”

 1. Sabrina schreef:

  Als non op wacht ook ik met smart op de herziening van BW 1:28. Het kan haast niet anders dat de Raad van State ingrijpende wijzigingen in het voorstel heeft aangebracht, want anders had meneer Teeven toch flitsend aan zijn belofte hebben kunnen voldoen. Heel hopelijk is daarbij die rol van de “zogenaamde deskundigen”, die zonder objectieve meetmiddelen moeten garanderen hoe duurzaam bepaalde gevoelens tussen iemands oren nu wel of niet zijn, verdwenen.

 2. Ricki schreef:

  Ik zit (als non op TS die klaar is bij de VU) met smart te wachten tot die wet er door komt…

 3. Frederique schreef:

  Goed dat TNN hier achteraan zit. Hopenlijk met snel, en goed, resultaat. En hopenlijk de wet zonder weigerdeskundige…

  Groetjes,

  Frederique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.