Hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je zelf kunt gebruiken om je meer thuis te voelen in je lichaam. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

Binden

Binden is iets dat personen met borsten doen die liever een plat torso zouden willen hebben. Je doet dit door een binder aan te trekken of medisch tape over de borsten te plakken. Binders zijn speciale hemden die de borsten plat drukken. Ze zijn gemaakt van een materiaal dat veilig helpt binden. Op deze pagina van Trans-Missie lees je alles over hoe je binders veilig kan aantrekken. Binders mogen maximaal acht uur achter elkaar worden gedragen, en het is erg belangrijk om je hieraan te houden. Langer dragen kan gezondheidsrisico’s opleveren.

Naast binders is er ook medische tape. Dit is tape dat goed blijft plakken maar niet het lichaam beschadigt. Met dit tape kan je jouw borsten wegplakken zodat het torso ook plat lijkt. Ook met tape is het belangrijk om dit veilig te doen en de juiste materialen hiervoor te gebruiken. Op deze website lees je hoe je dit het beste kan doen.

Tucken

Een ander hulpmiddel is tucken, het wegwerken van de penis zodat deze niet zichtbaar is in kleding. Tucken kan met speciaal ondergoed of met medische tape worden gedaan, maar ook hierbij geldt dat je voorzichtig moet zijn en dit veilig moet doen. Zorg ervoor dat er voldoende bloedtoevoer blijft en dat je dit ook niet te lang achter elkaar doet; ook hierbij geldt een maximum van 8 uur. Op deze pagina van Trans-Missie lees je alles over tucken.

Andere hulpmiddelen

Naast binden en tucken zijn er nog veel andere mogelijke hulpmiddelen om in te zetten zodat jij je minder dysforisch hoeft te voelen. Je kan hierbij denken aan pruiken of packers, maar ook kleding die jou beter in je vel doet voelen. Ook bestaan er haargroeimiddelen als Minoxidil die helpen bij bijvoorbeeld baardgroei of beginnende kaalheid. Wat je ook besluit te gaan gebruiken, zorg ervoor dat je een geïnformeerde beslissing neemt.

Gebruik jij nu al hormonen en heb jij geen mogelijkheid om dit door een endocrinoloog te laten controleren? Je kan altijd de huisarts vragen of die bloedonderzoek voor je wil uitvoeren. Op deze website vind je de richtlijnen bij hormoononderzoek waar je je huisarts op kan wijzen.

Daarnaast kan je al je officiële geslachtsregistratie en naam laten aanpassen als je dit wil en hieraan toe bent. Hoe je dit precies doet lees je hier.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com