« terug naar overzicht

Update subsidieregeling borstimplantaten

Update subsidieregeling borstimplantaten

Het ministerie van VWS heeft TNN en Patiëntenorganisatie Transvisie in een brief laten weten dat de subsidieregeling over borstimplantaten van trans vrouwen vertraging heeft opgelopen. Dit heeft te maken met de nieuwe privacywetgeving die sinds mei dit jaar geldt.

In de brief van VWS staat: “In het proces van aanvragen en verstrekken van een dergelijke subsidie door en aan natuurlijke personen zullen – bijzondere – persoonsgegevens van transvrouwen moeten worden verwerkt. Per 28 mei 2018 moeten overheden de regels toepassen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en meer in het bijzonder de regels die gelden voor het verwerken van bijzondere persoonsgegevens. Het optimaal beschermen van de privacy van de subsidieaanvragers stelt VWS voor extra uitdagingen.”

De streefdatum voor de nieuwe subsidieregeling is nu begin 2019. We zijn teleurgesteld over de vertraging, maar we hebben er begrip voor dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de privacy van de subsidieaanvragers.

Reageer

Eén reactie op “Update subsidieregeling borstimplantaten”

  1. Toon van Meel schreef:

    Dit verhaal klopt niet. Ik heb het ministerie februari-maart dit jaar gevraagd naar de stand van zaken. Men vertelde me toen dat er vertraging was opgelopen door de regeringswisseling en de nieuwe opvattingen van de nieuwe minister van gezondheid. Er zijn verwachtingen gewekt bij mensen en mensen worden teleurgesteld en moeten dit maar weer zien te verwerken naast alle andere problemen die men tijdens een transitie kan tegenkomen. Ook TNN beweerde dat het dit najaar rond zou zijn toen ik deze zomer bij jullie hiernaar informeerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.