Nationaal Rapport Inclusion4All

Onderzoek

afbeelding rapport trans/intersekse/non-binair op werk

In 2021 hebben wij onderzoek gedaan naar de ervaringen van transgender, intersekse en non-binaire mensen met discriminatie op de werkvloer. In datzelfde jaar onderzochten wij de ervaringen van HR-professionals met het ondersteunen van deze werknemers. De resultaten zijn te lezen in Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk in Nederland: Een nationaal rapport.

  • Tip: Volg sensitiviteitstrainingen om meer bekend te worden met waar transgender, intersekse en non-binaire medewerkers tegenaan lopen

  • Tip: Volg een kennistraining om als transgender, intersekse en non-binaire werkende meer te weten over welke rechten je hebt

  • Tip: Wees voorbereid: ontwikkel beleid over hoe om te gaan met transfobe situaties voordat ze voorkomen

Downloaden

‘Inclusion4All — Trans, intersekse en non-binaire mensen op het werk’ is een tweejarig project dat van 2020 tot 2022 liep. Wij werkten hierin samen met vier internationale partnerorganisaties; lhbti-organisatie Háttér Társaság uit Hongarije, de Universiteit van Brescia uit Italië, vrouwenemancipatie-organisatie Surt uit Spanje, en Zagreb Pride uit Kroatië.

 

Het Europese project Inclusion4All is mogelijk gemaakt met financiering door de Europese Unie onder het ‘Rights, Equality and Citizenship’ programma, en co-financiering van het ministerie van OCW.

Contactpersonen hierover

Foto van Lis met witte achtergrond

Lis Dekkers

mascotte transgender netwerk Onderzoek

“Er is mij in eerste instantie verteld […] ‘op het moment dat jij je transitie ingaat, dan ligt jouw ontslagbrief op de mat.’"

Een deelnemer aan het onderzoek

Nationaal Rapport Inclusion4All Downloaden

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com