9 januari 2013

Discriminatie van transgenders in 2012

Het discriminatiemeldpunt van TNN heeft ook in 2012 weer een reeks meldingen ontvangen. Deze bieden een weergave van hoe transgenders in hun dagelijks leven geconfronteerd worden met een samenleving waarin ze niet geaccepteerd of gerespecteerd worden.

Onderzoek van het SCP heeft afgelopen jaar aangetoond dat maar het puntje van de ijsberg aan negatieve ervaringen zoals uitsluiting en discriminatie ergens gemeld worden. Het is met het huidige aantal meldingen nog altijd niet mogelijk te kijken naar statistieken, daarom roept TNN eenieder die ervaringen van discriminatie of uitsluiting nog niet gemeld heeft dit alsnog te melden en te blijven melden via ons meldpunt.

Inzicht is kennis en met die kennis kan TNN de noodzaak voor aanpak van discriminatie kracht bij zetten. Onderzoek van het SCP en Rutgers WPF heeft al kennis opgeleverd, maar vanuit de politiek die hier op is gewezen is het nog wachten op maatregelen. Lees Transgender Discriminatie – Inzichten 2012 bijvoorbeeld om er achter te komen wat de politiek al wel gaat doen. Het is vooral leesvoer voor antidiscriminatievoorzieningen (adv’s), beleidsmakers en onze partners die opkomen voor transgenders.

TNN blijft zich hard maken voor expliciete bescherming van transgenders tegen discriminatie op grond van genderidentiteit en -expressie en de strafbaardstelling van deze discriminatie. Al is elke melding van discriminatie er één te veel, melden is en blijft nodig en nuttig om de emancipatie van transgenders scherp te houden! Meld het daarom wel als je discriminatie, uitsluiting of in aanraking met negatieve houdingen ten aanzien van transgenders komt.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com