Informatie op deze pagina

Discriminatie en geweld melden

(Click here for the English version of this page)

Ben je uitgescholden, weggepest, of anders behandeld vanwege je genderidentiteit? Je kunt hier melding van doen. Dat kan bij een antidiscriminatiebureau of laagdrempelig bij ons. Ook bij de politie kan je terecht met een melding of een aangifte.

Discriminatie op school, in de trein, op internet, op de werkplek of bij je familie thuis: discriminatie van transgender personen is aan de orde van de dag. Maar dat het gebeurt, betekent niet dat het acceptabel is of ‘er gewoon bij hoort’. Transgender en non-binaire personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie als ieder ander.

Je kunt bij ons een melding doen van de discriminatie die je hebt meegemaakt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. In sommige situaties kunnen wij bemiddelen, maar als je dit wilt kunnen wij je melding ook doorsturen naar een antidiscriminatiebureau in je regio. Zij kunnen je bijstaan, advies geven en bemiddelen, en wanneer nodig ook het voorval voorleggen aan het College voor de Rechten van de Mens.

Wij gaan zorgvuldig met je melding en verhaal om. Je melding blijft anoniem. Enkel als je aangeeft dat je wilt dat we je melding doorgeven aan een antidiscriminatiebureau dan sturen we die door mét je contactgegevens. Deze bureaus gaan ook zorgvuldig om met je gegevens.

Je kunt ons ook altijd bellen op werkdagen op 020 205 0915 om telefonisch een melding te doen, of om vragen te stellen.

Is er sprake van geweld, dreiging met geweld, brandstichting of vernieling, neem direct contact op met de politie. Bij spoed bel 112. Met een aangifte gaat de politie op zoek naar de daders. Twijfel je of je een aangifte wil doen bij de politie, neem dan altijd contact op met het lhbti+ politienetwerk Roze in Blauw op 088-1691234. Voor slachtoffers van seksueel geweld kan je (anoniem) terecht bij het centrum seksueel geweld, via chat op hun website of telefonisch 24/7 bereikbaar op 0800-0188.

Je kan ook alleen melding van het voorval doen bij de politie. Dat kan ook als je getuige bent en het kan anoniem. Daarmee weet de politie dat bijvoorbeeld bepaalde plekken onveiliger zijn en dat ze daar vaker moeten langskomen.

Meld discriminatie

Met dit formulier kunnen meldingen van discriminatie naar ons gestuurd worden.

Ik maak melding van discriminatie voor:
Naam(Vereist)
In welke levenssfeer of omgeving vond het plaats?(Vereist)
Betreft uw melding meerdere voorvallen bij verschillende omgevingen of levenssferen? Vink dan alle opties aan die van toepassing zijn.
Geef een uitgebreide omschrijving van het voorval.
Deze informatie is o.a. nodig om u naar de juiste antidiscriminatievoorziening door te verwijzen.
Deze informatie is nodig om u naar de juiste antidiscriminatievoorziening door te verwijzen.
Voor een goede afhandeling van uw melding door een antidiscriminatiebureau bevelen wij u aan uw telefoonnummer in te vullen.

Contactpersonen hierover

Foto van Samira met witte achtergrond

Samira Hakim

FAQ

Veelgestelde vragen

Vragen die we regelmatig van jullie krijgen hebben we hieronder gebundeld en beantwoord

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com