(Click here for the English version of this page)
Ben je uitgescholden, weggepest, of anders behandeld vanwege je genderidentiteit? Je kunt hier melding van doen. Dat kan bij een antidiscriminatiebureau of laagdrempelig bij ons. Ook bij de politie kan je terecht met een melding of een aangifte.
Discriminatie op school, in de trein, op internet, op de werkplek of bij je familie thuis: discriminatie van transgender personen is aan de orde van de dag. Maar dat het gebeurt, betekent niet dat het acceptabel is of ‘er gewoon bij hoort’. Transgender en non-binaire personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie als ieder ander.
Je kunt bij ons een melding doen van de discriminatie die je hebt meegemaakt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. In sommige situaties kunnen wij bemiddelen, maar als je dit wilt kunnen wij je melding ook doorsturen naar een antidiscriminatiebureau in je regio. Zij kunnen je bijstaan, advies geven en bemiddelen, en wanneer nodig ook het voorval voorleggen aan het College voor de Rechten van de Mens.
Wij gaan zorgvuldig met je melding en verhaal om. Je melding blijft anoniem. Enkel als je aangeeft dat je wilt dat we je melding doorgeven aan een antidiscriminatiebureau dan sturen we die door mét je contactgegevens. Deze bureaus gaan ook zorgvuldig om met je gegevens.
Je kunt ons ook altijd bellen op werkdagen op 020 205 0915 om telefonisch een melding te doen, of om vragen te stellen.
Is er sprake van geweld, dreiging met geweld, brandstichting of vernieling, neem direct contact op met de politie. Bij spoed bel 112. Met een aangifte gaat de politie op zoek naar de daders. Twijfel je of je een aangifte wil doen bij de politie, neem dan altijd contact op met het lhbti+ politienetwerk Roze in Blauw op 088-1691234. Voor slachtoffers van seksueel geweld kan je (anoniem) terecht bij het centrum seksueel geweld, via chat op hun website of telefonisch 24/7 bereikbaar op 0800-0188.
Je kan ook alleen melding van het voorval doen bij de politie. Dat kan ook als je getuige bent en het kan anoniem. Daarmee weet de politie dat bijvoorbeeld bepaalde plekken onveiliger zijn en dat ze daar vaker moeten langskomen.
Meld discriminatie
Met dit formulier kunnen meldingen van discriminatie naar ons gestuurd worden.