12 september 2013

Discriminatie van transgenders in 2012

Iedere Nederlander kan discriminatie melden bij een regionaal antidiscriminatiebureaus (adv’s). Transgenders doen dat ook. TNN heeft van de meldingen die in 2012 bij deze bureaus zijn binnengekomen een overzicht gemaakt: Discriminatie van Transgenders. Dat sluit aan op het overzicht dat TNN eerder dit jaar uitbracht van meldingen die via het eigen online meldpunt binnen zijn gekomen.

In het overzicht lees je over wat voor discriminatie transgenders meemaken. Er staat ook beschreven welke service de adv’s leveren. Voor deze adv’s is het belangrijk dat ze meldingen krijgen van transgenders. Het vergroot de kennis, maar ook de actieve bestrijding van discriminatie. In sommige gevallen levert een melding een positief resultaat. Dat is dus niet gegarandeert. Discriminatie kan heel complex zijn, maar met een melding wordt het hoe dan ook zichtbaar.

TNN gaat de komende jaren door met het volgen van de adv’s. Zo hopen we een patroon te zien. Zal de nieuwe transgenderwet verschil maken? Worden transgenders meer of juist minder op het werk gediscrimineerd? Belangrijke vragen, want TNN stemt haar beleid ook af op de patronen die uit deze rapportages naar voren komen. Blijf het daarom melden als je gediscrimineerd wordt.

Meld discriminatie op ons online meldpunt en bij een antidiscriminatiebureau in je regio.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com