Raven van Dorst staat op een podium met een gitaar, en achter microfoon op een standaard.

10 februari 2017

Raven van Dorst wil taboe doorbreken: ik ben geboren als hermafrodiet

De rockzangeres Raven van Dorst, beter bekend onder de artiestennaam Elle Bandita, wil een taboe doorbreken. Raven is geboren als hermafrodiet. Dit maakte ze afgelopen dinsdagavond bekend in haar nieuwe tv-programma ‘Geslacht’, dat op NPO3 te zien is.

Het is de eerste keer dat een bekende Nederlander zich openlijk uitspreekt over interseksualiteit. Onlangs ging het Belgische topmodel Hanne Gaby Odiele haar al voor. Dit trok wereldwijde aandacht. En dat is niet zo gek. Er is bij de meeste mensen weinig bekend over interseksualiteit. Uit onderzoek blijkt dat veel interseksuele personen het moeilijk vinden om hiervoor uit te komen. Dit heeft vaak met schaamte te maken. Ook is men vaak bang gestigmatiseerd te worden.

Hermafrodiet, oftewel geboren met mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken. Raven legt uit dat op doktersadvies besloten werd een meisje van haar ’te maken’, door middel van operaties en hormonen. In de serie ‘Geslacht’ laat ze er verder weinig over los. Het doel is om een taboe te doorbreken, om meer openheid over genderdiversiteit te creëren.

Aanstaande zaterdag verschijnt er een uitgebreid interview met Raven in het Volkskrant Magazine.

Bron: http://www.volkskrant.nl/media/ryanne-van-dorst-elle-bandita-wil-taboe-doorbreken-ik-ben-geboren-als-hermafrodiet~a4459072/

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com