Raven van Dorst staat op een podium met een gitaar, en achter microfoon op een standaard.

10 februari 2017

Raven van Dorst wil taboe doorbreken: ‘ik ben geboren als hermafrodiet’

De rockartiest Raven van Dorst, beter bekend onder de artiestennaam Elle Bandita, wil een taboe doorbreken. Raven is geboren als ‘hermafrodiet’, zoals die dat zelf noemde in diens nieuwe tv-programma ‘Geslacht’.

Het is de eerste keer dat een bekende Nederlander zich openlijk uitspreekt over intersekse zijn. Onlangs ging het Belgische topmodel Hanne Gaby Odiele Raven van Dorst al voor. Dit trok wereldwijde aandacht. En dat is niet zo gek. Er is bij de meeste mensen weinig bekend over intersekse onderwerpen. Uit onderzoek blijkt dat veel intersekse mensen het moeilijk vinden om hierover te praten. Dit heeft vaak te maken met stigma’s.

Raven legt uit dat op doktersadvies besloten werd een meisje van die ’te maken’, door middel van operaties en hormonen. Het doel van de docu-serie ‘Geslacht’ is om een taboe te doorbreken, en om meer openheid over genderdiversiteit en seksediversiteit te creëren.

Bron: Volkskrant Magazine.

Update: bij het uitkomen van dit artikel gebruikte Raven nog diens oude naam en andere voornaamwoorden: die hebben we aangepast naar diens huidige naam en aanspreekvorm. Meer weten over intersekse onderwerpen? Kijk op de website van de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNID.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com