afbeelding TDOR

3 november 2016

Transgender Gedenkdag 2016

Op zondag 20 november is de jaarlijkse Transgender Gedenkdag. De nationale gedenkdag vindt dit jaar in Amsterdam plaats. Op deze dag wordt wereldwijd stil gestaan bij transgender personen die de afgelopen 12 maanden door geweld om het leven zijn gekomen. De bijeenkomst in Amsterdam staat in het teken van transgender vluchtelingen.

Onder de vluchtelingen die Nederland bereiken bevinden zich ook elk jaar transgender vluchtelingen. Velen zijn hun leven in het land van herkomst niet zeker. TNN is dit jaar een koploperoverleg gestart om aandacht voor deze groep te vergroten. Samen met Transvisie en COC Nederland komt TNN op voor het welzijn van transgender vluchtelingen in Nederland.

Op de bijeenkomst in Amsterdam zal ook een transgender vluchteling spreken. Meer informatie over de transgender gedenkdag volgt op de facebookpagina van het evenement en de website van TNN. Wil je als vrijwilliger bijdragen aan deze herdenking? Stuur ons dan een bericht, dan brengen we je met de lokale organisatie in contact.

Het programma van de avond:
18.30 Verzamelen bij het Homomonument, Westermarkt te Amsterdam.
19.00 Openingswoord
19.05 Toespraken
19.30 Namen lezen en bloemen leggen bij monument
19.50 Einde. Samen napraten bij Saarein, Elandsstraat 119.

Meer informatie over de bijeenkomst vindt je op de website van Transgender Day of Remembrance Amsterdam.

Transgender Europe houdt op haar website via het Trans Murder Monitoring project bij welke transgender personen door geweld om het leven zijn gekomen. Nederland kent dit jaar geen transgenderdoden. Recent stonden moorden van trans personen in de Verenigde Staten en Rusland in de aandacht. In augustus werd  de Turkse Hande Kader in Amsterdam nog herdacht nadat ze op brute wijze was vermoord.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com