1 mei 2014

Transgender vrouw door misdrijf om het leven gebracht

SBS6 Hart van Nederland kwam gisteren met het schokkende nieuws van vermoedelijk een dodelijk misdrijf. Een transgender vrouw is in haar woning in Andijk dood aangetroffen. TNN betuigt hierbij zijn medeleven voor familie en vrienden van het slachtoffer. Het motief is nog onbekend, TNN onthoudt zich ook van enige speculatie.

RESPECTLOOS

TNN wil wel een signaal afgeven naar de politie die in haar berichtgeving en via haar woordvoerder een gebrek aan respect toont voor het slachtoffer. De politie spreekt over het slachtoffer als zijnde een “man”. Diverse media zoals RTV Noord-Holland gaan ook de fout in en volgen gedachteloos de politieberichtgeving. Hiermee gaan ze totaal voorbij aan haar genderidentiteit en genderexpressie. Daarbij maakte de huidige wet het haar nog onmogelijk om als vrouw geregistreerd te staan.

OPROEP

Het is triest dat het slachtoffer zelfs na haar overlijden niet de bevestiging kan krijgen van haar bestaan waar ze nu juist voor uitgekomen was. TNN voelt zich daarom geroepen hiervoor op te komen. En doet een dringende oproep aan de politie en media om hun berichtgeving aan te passen en eerdere berichtgeving te corrigeren.

TNN was in haar werkzaamheden niet bekend met het slachtoffer.
Mensen die door het bericht over de moord behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen met de verschillende hulplijnen contact opnemen zoals Sensoor of Korrelatie.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com