28 juli 2017

Trump wil geen transgender personen in het leger

Vorig jaar had het Pentagon onder leiding van president Obama juist een begin gemaakt met het toelaten van transgender personen in het leger. Sinds 1 oktober 2016 kunnen militairen een medische behandeling krijgen om hun geslacht te wijzigen en deze wijziging ook door te voeren in de personeelsadministratie. Inmiddels zouden daar al ongeveer 250 militairen gebruik van maken. President Trump wil echter geen trans personen toelaten in het Amerikaanse leger. Hij zegt dit te hebben besloten in overleg met de legerleiding en militaire deskundigen.

Trump beloofde vorig jaar nog zich voor de LGBT-gemeenschap in te zetten. Tijdens een speech in Colorado zwaaide hij met een regenboogvlag met het opschrift ‘LGBTs for Trump’. Zo probeerde hij de steun van de LGBT gemeenschap voor zich te winnen. Nu schrijft Trump op Twitter dat het leger gericht moet zijn op overwinningen en niet moet worden belast met de enorme medische kosten en verstoringen die transgender personen met zich meebrengen. Hij is van mening dat trans personen op geen enkele manier het leger kunnen dienen.

Het was eerder de bedoeling dat trans personen in het leger per 1 juli 2017 ook als rekruut zouden worden toegelaten. Voorwaarde hiervoor was wel dat ze al minstens anderhalf jaar goed functioneren in het gewenste geslacht. Eind juni 2017 besloot de legerleiding de toelating met een half jaar uit te stellen. Wat er nu gaat gebeuren met trans personen die reeds in het leger zitten is nog onduidelijk. Vermoedelijk telt het Amerikaanse leger veel meer trans personen dan de 250 die gebruik hebben gemaakt van de regeling die vorig jaar is ingegaan. RAND Corporation, een onderzoeksbureau maakte vorig jaar een schatting. Het zou om 2450 actieve militairen en 1510 reservisten gaan. Tevens voegde RAND Corporation hier aan toe dat slechts een klein deel van hen daadwerkelijk van geslacht wilde veranderen.

LGBT activisten reageren geschokt op de tweets van Trump. Er wordt onmiddellijk juridische hulp aangeboden aan de militairen. De groep National LGBTQ Task Force is van mening dat Trump met zijn besluit levens beschadigt voor politiek gewin. De organisatie legt uit dat transgender personen vaak in het leger terecht komen omdat ze op de arbeidsmarkt worden gediscrimineerd.

Kristin Beck, een trans vrouw die twintig jaar diende bij de Navy SEALs heeft zich ook uitgesproken. Tegen Trump zegt ze, “Laten we elkaar face to face ontmoeten, en vertel me dan maar eens dat ik het niet waard ben.” Beck legt uit dat transgender zijn geen verschil maakt. Volgens Beck is het geld verwaarloosbaar en geven Trump en zijn legertop helemaal niet om mensen. Vliegtuigen en tanks is waar ze om geven. Beck heeft een indrukwekkende carrière achter zich. Zo zat ze twintig jaar bij de Navy SEALs en werd ze maar liefst dertien keer naar het buitenland gestuurd. Ze ontving een Bronze Star voor moed en een Purple Heart voor verwondingen die ze opliep op het slagveld.

Bron: http://nos.nl/artikel/2185129-trump-wil-geen-transgenders-in-het-leger.html

Foto: http://www.huffingtonpost.com/entry/why-donald-trump-unfurled-an-upside-down-rainbow-flag-onstage_us_58189a60e4b0990edc336c51

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com