17 mei 2013

Uitkomsten van Europees LGBT-Survey bekend

Het Fundamental Rights Agency heeft vandaag de uitkomsten bekend gemaakt van het Europese LGBT-survey. Dit grootschalige onderzoek onder homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders laat zien dat de acceptatie van deze groepen nog een lange weg te gaan heeft. Er deden 93.000 mensen mee aan het onderzoek uit alle lidstaten van de EU, inclusief toekomstig lidstaat Kroatië.

De cijfers zijn vandaag op 17 mei gepresenteerd in Den Haag. Daar vindt nu een internationaal congres plaats in het teken van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Ook wel bekend onder de naam IDAHO. Gisteren publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau ook al de uitkomsten over haar onderzoek naar acceptatie van homoseskuelen, biseksuelen en transgenders.

In de loop van 2013 zal het SCP met nieuwe cijfers over de acceptatie van transgenders komen. De gisteren gepubliceerde cijfers daarover zijn overgenomen uit het onderzoek Seksuele Gezondheid in Nederland van Rutgers WPF van 2012.

Ga naar de site van het SCP voor hun rapport en bezoek vooral ook de website van het FRA voor de cijfers van het LGBT-survey.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com