foto van gender identity card met nep gegevens erop

6 maart 2020

Vraag een genderidentiteitskaart aan bij TNN

Heb jij nog je oude gegevens op je ID-kaart staan? Staat bijvoorbeeld nog jouw oude naam of geslacht op je ID, en ben je bezorgd dat mensen niet geloven dat het jouw kaart is? Dan hebben wij goed nieuws: bij TNN kan je een genderidentiteitskaart aanvragen!

Voor trans mensen kan het soms moeilijk zijn om je ID-kaart te gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je in transitie bent gegaan, en je roepnaam of je uiterlijk al anders zijn dan op je officiële documenten. Helaas is het nog niet mogelijk om je ID-kaart aan te passen zonder een deskundigenverklaring, of als je jonger dan 16 jaar bent. Om in dit soort situaties problemen te voorkomen, hebben wij de genderidentiteitskaart ontworpen.

In samenwerking met Transvisie zijn wij vorige zomer begonnen met het aanbieden van een genderidentiteitskaart. Deze kaart kan je gebruiken als een extra bewijs naast je geldige ID-kaart, om zo te laten zien dat jij wél de persoon bent op je ID. Doordat op de kaart naast een pasfoto ook jouw oude én nieuwe gegevens staan, kan je hiermee duidelijk maken dat jouw ID wel van jou is.

Gratis bestellen

Via onze site kan je de nieuwe genderidentiteitskaart aanvragen! Deze kaart kan een hulpmiddel zijn naast je geldige ID-kaart. Wij maken deze kaart gratis voor je aan. Wel vragen we een kleine vergoeding voor de verzendkosten van deze kaart.

Je kan een genderidentiteitskaart hier aanvragen.

Pasfoto op de genderidentiteitskaart: Zackary Drucker, The Gender Spectrum Collection.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com