Biculturele mensen

(Click here for the English version of this page)

Wanneer je als biculturele transgender persoon open bent over je gevoelens, kan het voorkomen dat je niet geaccepteerd, of afgewezen wordt door vrienden en familie. Biculturele transgender personen krijgen ook vaker te maken met uitsluiting en discriminatie door de verschillende kenmerken van hun identiteit. 

Je coming-out kan lastig, of zelfs onveilig zijn. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke omstandigheden en de uitdagingen waar je mee te maken hebt. Reguliere lhbti+ organisaties zijn niet altijd inclusief genoeg voor biculturele transgender personen. Het is belangrijk om een gemeenschap te vinden die je verwelkomt zoals je bent. En die bgrijpt wat jouw specifieke behoeften zijn. Zoals het ontdekken van je eigen identiteit en hoe die past binnen de cultuur, of religie, waar je aan bent verbonden. 

 Daarom is het belangrijk dat personen uit de gemeenschap zichzelf kunnen organiseren.  Bijvoorbeeld door het opzetten van een eigen organisatie, het creëren van een Safe Space en het organiseren van activiteiten.  

 In Nederland zijn er op een aantal plekken initiatieven voor biculturele lhbti+ personen. Daarnaast bestaan er ook organisaties en activiteiten specifiek voor biculturele transgender personen. Het T-huis in Amsterdam is uniek doordat het de eerste safespace speciaal voor transgender personen is. Het richt zich met name op biculturele transgender personen. Er worden daar verschillende activiteiten en diensten aangeboden. Het T-huis wordt hoofdzakelijk gecoördineerd door Trans United, deze stichting houdt zich bezig met het versterken van de positie en het bevorderen van de emancipatie van biculturele transgender personen in Nederland doormiddel van ondersteuning, voorlichting en empowerment voor en door de biculturele transgender community. 

Kijk voor de agenda op  t-huis.transunitedeurope.eu. Of volg de facebook-pagina van Transgender Europe. Naast Trans United zijn er verschillende organisaties in Amsterdam, die in het T-huis of op andere locaties activiteiten organiseren voor de biculturele transgender gemeenschap. Zoals Papaya Kuir, een intersectioneel feministisch collectief voor en door trans- en queer Latinx nieuwkomers in Nederland, en de Manish. Cave die zich vooral richten op bpoc transmasculine personen. Daarnaast kun je in verschillende steden terecht bij lhbti+ organisaties voor biculture personen en nieuwkomers. 

Veel adressen kun je vinden op de Transgender Wegwijzer.

Daarnaast hebben we een aantal websites voor je op een rijtje gezet: 

https://coc.nl/thema/cultuur-geloof/  

https://transvisie.nl/onderling-contact/english-group/ 

http://www.maruf.eu/ 

http://www.stichtingsecretgarden.nl/ 

https://pinkmarrakech.nl/ 

www.coloredqollective.org 

https://www.stichtingprismagroep.com/ 

https://www.manishcave.org 

https://www.thehang-out070.nl/ 

http://thehang-out010.weebly.com/ 

 

Terug naar de communitypagina

Contactpersonen hierover

Foto van Samira met witte achtergrond

Samira Hakim

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com