9 april 2013

AVRO betreurt uitspraken over transgenders

De AVRO is op de uitnodiging van TNN ingegaan om de als kwetsend ervaren uitspraken van Gerard Ekdom in zijn programma ‘Effe Ekdom’ te bespreken. Dit was een constructief gesprek. Op verzoek van TNN heeft de AVRO ook een formele reactie gegeven:

“Gerard Ekdom heeft niemand willen beledigen. Radio dj’s maken vanuit de zender 3FM zonder al te veel beperkingen maar met respect programma’s. Zijn opmerking was ook zeker niet aanstootgevend bedoeld. Er is over gesproken en we sluiten onze ogen daar niet voor. Ondanks respect en professionaliteit kan het gebeuren dat opmerkingen vergroot worden, bijvoorbeeld als zo’n opmerking bekeken wordt buiten de context van zo’n programma. Maar laten we daar ten alle tijden het gesprek over aangaan. Wij hebben het gesprek als verhelderend ervaren en delen de opgedane kennis binnen de organisatie.”

De uitspraken van Gerard Ekdom zijn volgens TNN binnen de context geenszins als respectvol of professioneel te betitelen. Het wekt echter wel vertrouwen dat de AVRO de kennis die zij hierdoor hebben opgedaan binnen de organisatie zal delen. TNN hoopt dan ook dat vergelijkbare incidenten zich in de toekomst niet meer zullen voordoen bij programma’s van de AVRO.

Het spreekt voor zich dat TNN wel uiterst kritisch de media blijft volgen. Waar nodig zal een omroep of redactie ook worden aangesproken wanneer er sprake is van kwetsende uitspraken of negatieve beeldvorming.

Lees ons eerdere bericht over dit onderwerp voor meer achtergrondinformatie.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com