« terug naar overzicht

Inclusion4All: Training Toolkit voor HR professionals

Inclusion4All: Training Toolkit voor HR professionals

Om ervoor te zorgen dat HR personeel beter in staat is om gender- en seksediverse mensen op het werk te ondersteunen heeft TNN een training toolkit voor HR professionals ontwikkeld. De positie op de arbeidsmarkt van transgender, intersekse en non-binaire mensen is namelijk zorgelijk. Dit bleek onder andere uit het onderzoek Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk in Nederland, een nieuw onderzoek van Transgender Netwerk. Het volledige onderzoek kun je hier lezen of vindt de belangrijkste inzichten in de Factsheet inclusie trans en non-binaire mensen op de werkvloer.

Ook de kennis en expertise van HR personeel  over gender- en seksediversiteit werd in dit onderzoek verkend. Daar bleek nog veel onbekendheid; ruim 1/3 van de bevraagde HR-professionals weet niet of de wet werkgevers verplicht om actie te ondernemen tegen het lastigvallen van transgender, intersekse en non-binaire medewerkers door collega’s.

 

Training toolkits

In deze toolkit vind je tips, oefeningen en achtergrondinformatie voor inclusie van deze werknemers. De toolkit kan los gebruikt worden, of als basis dienen voor een training. Download de training toolkit hier: Inclusion4All HR Training Toolkit Nederlands.

This toolkit is also available in English. This international version is specified on the Dutch context, but can be used in multiple countries. You can find the English version here: Inclusion4All HR Training Toolkit English version.

 

Het Europese project Inclusion4All is mogelijk gemaakt met financiering door de Europese Unie onder het ‘Rights, Equality and Citizenship’ programma, en co-financiering van het ministerie van OCW. ‘Inclusion4All – Trans, intersex, and non-binary people at work’ is een tweejarig project. Hierin werkt TNN samen met vier internationale partnerorganisaties; lhbti-organisatie Háttér Társaság uit Hongarije, de Universiteit van Brescia uit Italië, vrouwenemancipatie organisatie Surt uit Spanje, en Zagreb Pride uit Kroatië. Samen zetten wij ons in tegen de discriminatie op de werkvloer van transgender, intersekse en non-binaire mensen door middel van onderzoek en trainingen.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.