Het Genderdoeboek

Toolkit

Voorpagina Genderdoeboek

Een begrip als transgender kan bij organisaties voor verwarring en onduidelijkheid zorgen, maar dat hoeft niet. Organisaties willen graag correct met hun cliënten omgaan en de juiste omgangsvormen hanteren, maar missen vaak de kennis om dit op een inclusieve manier te doen. Daarom heeft Transgender Netwerk het Genderdoeboek uitgebracht.

  • Wil je mensen beleefd aanschrijven? Vraag dan naar aanspreektitel

  • Wanneer je een groep mensen wilt aanspreken, doe dat dan met hetgene dat ze allemaal gemeen hebben; 'beste mensen' of 'beste collega's'

Downloaden

Het Genderdoeboek is een wegwijzer voor organisaties en geeft richtlijnen over hoe op een correcte en genderinclusieve wijze om te gaan met transgender personen. In het Genderdoeboek worden handvatten op vier verschillende onderwerpen gegeven: geslachtsregistratie en persoonsgegevens, correcte aanspreekvormen, onderzoek en (genderneutrale) toiletten.

Contactpersonen hierover

Foto van Lis met witte achtergrond

Lis Dekkers

mascotte transgender netwerk Toolkit

Geslacht heeft bij ieder van deze onderwerpen een vanzelfsprekende functie. Het is daarom goed om uit te leggen waarom u geslacht juist geen rol meer wilt laten spelen. Het is ook slim om al te weten hoe u het dan anders wilt doen. Met deze wegwijzer bent u daar goed op voorbereid!

Het Genderdoeboek Downloaden

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com