Afbeelding van de Tweede Kamer

Informatie op deze pagina

10 april 2024

NSC zet motie door, jouw hulp is nu nodig

Vandaag hadden wij een korte kennismaking met NSC. Toch gaat NSC door met het indienen van de motie om de verbetering van de Transgenderwet tegen te houden. Lees hier wat jij kan doen!

Aan het begin van het gesprek gaven zij al aan dat ze de motie sowieso gaan indienen. Onze voorzitter Remke, beleidsadviseur Sophie en een ouder van een trans kind hebben hen geïnformeerd over wat de verbetering van de Transgenderwet inhoudt en waarom deze zo belangrijk is. In het gesprek hebben wij benadrukt dat de zorgen van NSC niet gebaseerd zijn op feiten en ervaringen. Daarnaast riepen wij hen op om met meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers en experts uit binnen- en buitenland te spreken over het wetsvoorstel.

Diep teleurgesteld

Ondanks het gesprek gaat NSC donderdag toch een motie indienen. Dinsdag zal de Tweede Kamer over de motie stemmen. Wij zijn diep teleurgesteld dat NSC weigert om het politieke debat over de Transgenderwet voort te zetten. Wij blijven de andere partijen oproepen om deze motie niet te steunen.

Om ervoor te zorgen dat de motie niet wordt aangenomen hebben wij jouw hulp nodig.  Mail naar Tweede Kamerleden met de oproep om tegen de motie van NSC te stemmen.

 

Voorbeeldmail:

Roep daarom politieke partijen op om tegen de motie te stemmen! Hoe meer mensen zich uitspreken tegen deze motie, hoe groter de kans dat de motie niet wordt aangenomen. Hiervoor hebben wij jouw hulp nodig! Wil jij je ook uitspreken? Kopieer dan deze mail en stuur drie aparte e-mails naar de volgende Kamerleden die nodig zijn voor een meerderheid tegen deze motie: Derk Boswijk (d.boswijk@tweedekamer.nl) van CDA, Mirjam Bikker (m.bikker@tweedekamer.nl) van de ChristenUnie en Ismail el Abassi (i.eabassi@tweedekamer.nl) van Denk.

Kopieer deze mail:

Onderwerp: Stem tegen de motie om de Transgenderwet in te trekken

Geachte,

Het nieuws dat NSC de behandeling van de Transgenderwet wil stoppen baart mij ernstige zorgen. Ik wil u daarom verzoeken om geen steun te verlenen aan de door hen voorgestelde motie om het wetsvoorstel over de Transgenderwet in te trekken.

Of u nou voor of tegen de verbetering van de Wet wijziging vermeld geslacht (de Transgenderwet) bent, dit wetsvoorstel verdient een zorgvuldige behandeling. Deze is echter nog niet voltooid; tijdens de eerste termijn van de behandeling van de Transgenderwet in september 2022 zijn er aan minister Weerwind van Justitie en Veiligheid belangrijke vragen gesteld. Deze vragen verdienen antwoorden en een vervolg van het debat. Dit proces tussentijds staken is onacceptabel, en zorgt ervoor dat het debat in de samenleving en de Tweede Kamer niet verder kan gaan.

Het getuigt van respect naar transgender mensen als de Tweede Kamer het wetsvoorstel zorgvuldig behandelt. In tijden van toenemende haat tegen de transgender gemeenschap is het belangrijk dat het debat op basis van feiten gevoerd wordt, en dat de mensen om wie het gaat serieus genomen worden. Met het intrekken van het wetsvoorstel worden trans personen echter alleen maar verder in de steek gelaten.

Ik roep u op om te staan voor nauwkeurige wetgeving en een wetgevingsproces gebaseerd op feiten en de principes van onze rechtsstaat. Daarom verzoek ik u dringend om tegen de motie van Nieuw Sociaal Contract te stemmen.

Ik hoop dat u het wetsvoorstel en de transgender gemeenschap het respect geeft dat zij verdienen.

Alvast bedankt,

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com