23 december 2012

TNN wenst u fijne feestdagen en een mooi 2013!

Het bestuur en kantoor van TNN wensen u allen fijne feestdagen en een mooi 2013 toe.

Het recente SCP rapport ‘Worden wie je bent’ toonde helaas aan dat veel transgenders zich eenzaam voelen. We hopen niettemin dat velen in deze dagen toch nog warmte om zich heen vinden en de steun vinden om vooruit te kijken. Want samen met transgenders en zij die aan hun zijde staan wil TNN komend jaar en de jaren daarna aan een Nederland blijven werken waar transgenders zichzelf kunnen zijn in een samenleving die ons volledig respecteert zoals wij zijn.

  • Afgelopen jaar heeft TNN hard getrokken aan het nieuwe wetsvoorstel voor wijziging van geslacht in de geboorteakte. Deze wordt nu eindelijk door de Tweede Kamer behandelt.
  • We agendeerden het SCP-rapport richting ministeries en Tweede Kamer.
  • Transgender Gedenkdag vond dit jaar in Groningen plaats met dank aan Stichting LGBT Groningen.
  • Ook organiseerden we het European Transgender Participation Symposium in Dordrecht, waar we de Declaration of Dordrecht presenteerden.
  • We informeerden politiek partijen over transgender kwesties tijdens de verkiezingscampagne.
  • We demonstreerden op Roze Zaterdag in Haarlem voor de wetswijziging waar we een harde toezegging van staatssecretaris Teeven kregen.
  • En recent was TNN in Stockholm voor de wereldconferentie van ILGA World, waar we tot ‘alternate‘ werden verkozen voor het Trans Secretariaat van ILGA. Tamara Adrián van Diverlex uit Venezuela en befaamd transgender activiste neemt als Trans Secretariaat zitting in het bestuur van ILGA, samen met haar zullen we transgenders van over de hele wereld vertegenwoordigen.

In 2013 zullen we dus ook voor transgenders buiten Nederland meer kunnen gaan betekenen. We zullen de politiek aanjagen om vaart te maken met de nieuwe wet voor wijziging van geslacht. En in 2013 zullen we kwesties als transgenderzorg en discriminatie onder de aandacht blijven brengen bij de politiek en via de media.

Het kantoor van TNN is vanwege de feestdagen tot maandag 7 januari gesloten.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com