« terug naar overzicht

TNN start leergang politiek voor trans personen

TNN start leergang politiek voor trans personen

Noem de eerste transgender politica in het Nederlands parlement? De eerste trans persoon die voorzitter was van een politieke partij, wethouder of burgemeester? Het lukt niet hè? Maar dat wil niet zeggen dat trans personen het politieke vak niet verstaan.

TNN start een leergang ‘Politiek actief: Trans in power’ voor trans personen om kennis te maken met de politiek. Heb jij interesse in het politieke vak, landelijk of lokaal? Wil je meer leren over campagne voeren en debatteren? Meld je dan nu aan voor onze leergang.

De leergang bestaat uit vier zaterdagen, startende op 21 oktober in Den Haag met een kennismaking met de Haagse politiek. De andere data zijn: 11 november, 9 december en 13 januari. Op de diverse data maak je kennis met een wethouder, raadsleden, partijbestuurders en campaigners van diverse partijen.

Stuur vóór 11 september een motivatie van max. één A4 en je CV naar info@transgendernetwerk.nl. Lidmaatschap van een politieke partij is niet  vereist. Een selectie van 14 personen kan meedoen aan de leergang. Voor deelname hoeft enkel een borg betaald te worden van max. €50 (afhankelijk van inkomenssituatie). Deze krijg je na de cursus terug wanneer je minimaal 3 van de 4 bijeenkomsten bij hebt kunnen wonen. Meer informatie volgt na de aanmelding.

 

Reageer

5 reacties op “TNN start leergang politiek voor trans personen”

 1. naomi schreef:

  Overigens Margot, ik deed los van literatuurwetenschap aan de UU ook bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en zeker met een bestuurskundige/ politicologische bril op is dit een nog onzaliger plan van TNN dan hun bizarre campagne voor genderneutrale toiletten en die voor transitie voor minderjarigen bij elkaar opgeteld. En nee, dan ben je zeker geen “PVV’er”, dat is een gemakzuchtig en stompzinnig frame van je.

 2. naomi schreef:

  Je ziet nu al dat TNN groenlinks en D66 volkomen vergiftigd heeft met hun bespottelijke genderneutrale ideologie en het is natuurlijk wel de bedoeling dat je als politicus in spe binnen de lijntjes van TNN gaat kleuren. In Nederland hebben we politieke partijen waar je als trans gewoon lid van kan worden, die hebben hun eigen kadertrainingen, dat werd al prima geregeld. Dit lijkt me dus een oneigenlijke beinvloeding van het democratisch proces.

 3. naomi schreef:

  Margot, je spoort niet. Ik ben zelf trans. Ik wil ook helemaal niemand belemmeren deel te nemen aan een politiek proces, maar denk dat TNN een heel specifieke ideologische agenda heeft die nog niet eens in het belang van transen is.

 4. Mar schreef:

  Er is al wel een trans commissaris van de (toen nog) koningin geweest, als ik me wel herinner.

 5. Margot schreef:

  Beste Naomi.
  Achter je naam staat universiteit Utrecht. Ben je student,onderzoeker of boen je de vloer?
  Ik krijg het gevoel dat je op zijn minst een Klein beetje pvv sympathieen hebt.
  Als anderen je bericht lezen en transgender vervangen door Jood of Marokaan,ziet iedereen dat je discrimineert, en een groep mensen wil belemmeren aan het democratisch proces deelnemen. We mogen van jou ons alleen intern bezighouden met het theme transgender, alsof dat ons enige talent is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.