« terug naar overzicht

26 maart debat over patiëntenstop VUmc

Op 20 maart besliste de Tweede Kamer dat een debat met minister Schippers over de patiëntenstop bij het VUmc Genderteam niet kan wachten. Daarom gaat de Vaste Commissie voor Volksgezondheid van de Tweede Kamer woensdag 26 maart met de minister hierover in debat. Dit gebeurt tijdens het Algemeen Overleg (AO) over Ziekenhuiszorg.

Tijdens dit debat gaan verschillende politieke partijen er voor pleiten dat de minister de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in actie brengt. De NZa is de ‘marktmeester’ in de zorg en mag in situaties zoals de onderhandelingen tussen VUmc en zorgverzekeraars over het budget voor transgenderzorg maatregelen nemen. Dat heet dan officiëel een ‘aanwijzing’.

Het debat is publiekelijk toegankelijk. Wil jij er met ons bij zijn? Kijk dan voor meer informatie over bijwonen van debatten op de website van de Tweede Kamer.

TNN heeft de afgelopen tijd met verschillende commissieleden contact gehad over de patiëntenstop. Verschillende leden hebben ook een bezoek gebracht aan het VUmc. Zij zijn daardoor doordrongen geraakt van de ernst van de zaak.

Reageer

Eén reactie op “26 maart debat over patiëntenstop VUmc”

  1. Frederique schreef:

    Realiseer je dat dit een debat is met 27 agendapunten, waarvan transgenderzorg het 27e punt is. Het debat is wel ten behoeve van dit agendapunt met een uur uitgebreid. Kijk voor de volledige agenda en de stukken (incl. het antwoord van de minister op vragen over de genderzorg) op de site van de Tweede Kamer (Vergaderingen>commissievergaderingen>Deze week, onder 26 maart zie je bij de commissievergadering voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een link naar de agenda en de stukken).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.