┬ź terug naar overzicht

Meldpunt transgender vluchtelingen

Meldpunt transgender vluchtelingen

Transgender Netwerk Nederland en COC Nederland zetten zich ook in voor transgender vluchtelingen. Deze groep kan bijvoorbeeld kampen met problemen rond veiligheid & discriminatie, zorgverlening en huisvesting.

In de wereld van vandaag is de vluchtelingenproblematiek niemand vreemd. Juist trans personen voelen vaak ook de noodzaak het land van herkomst te ontvluchten uit onveiligheid. Bij aankomst in Nederland zijn de problemen echter zelden gelijk voorbij. Een vluchtend trans persoon moet dan ook nog eens bekend worden met de rechten en plichten die zij of hij hier heeft.

Om deze vluchtelingen te helpen met de problemen die zij kunnen ervaren, zij het over discriminatie, huisvesting of zorgverlening, zijn TNN en COC Nederland een meldpunt gestart.

Ben jij, of ken jij, een trans vluchteling die in het AZC of in de omgeving daarvan is gediscrimineerd, bedreigd of te maken heeft met geweld? Krijg je niet de juiste zorg in het AZC? Of ben je gehuisvest in een buurt, dorp of stad waar je niemand kent of jij zelf niet veilig bent? Meld dit dan bij ons.

Hoe maak je melding?

Je kan melding maken per e-mail naar vluchtelingen@transgendernetwerk.nl, via onderstaande formulier of telefonisch naar 020 05 0915 op maandagen en dinsdagen. Bij geen gehoor kan je contact opnemen met COC Nederland (020 623 4596) en vragen naar Jessica Zadelhoff.

Wat mag je verwachten?

Zodra wij jouw melding binnen hebben gaan we bij de betrokken partijen bevestiging zoeken van het probleem, om daarna te kijken hoe jou het beste bij te staan, of te zorgen dat je in contact komt met die instanties die jou het beste kunnen helpen.

Meldformulier Transgender Vluchtelingen

  • Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens voor correcte afhandeling van deze melding . Bekijk ook de privacyverklaring van TNN: www.transgendernetwerk.nl/privacy.

Reageer

E├ęn reactie op “Meldpunt transgender vluchtelingen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.