« terug naar overzicht

Onderzoek veiligheid, overal op je hoede

Onderzoek veiligheid, overal op je hoede

Transgender personen in Nederland krijgen veel te maken met geweld. Ze voelen zich twee keer zo vaak onveilig als gemiddeld, worden zeven keer zo vaak mishandeld of daarmee bedreigd, en zijn tien keer zo vaak slachtoffer van cyberpesten.

Dat blijkt uit ‘Overal op je hoede’, een nieuw onderzoek van Transgender Netwerk Nederland (TNN) naar de veiligheid van transgender personen. In dit onderzoek is er niet alleen gekeken naar geweld in de openbare ruimte, maar ook online en thuis. Het volledige onderzoek kun je hier lezen.

In 2015 heeft TNN onderzocht in hoeverre transgender personen met onveiligheid te maken hebben in de openbare ruimte. Hoe veilig je dan bent als transgender persoon bleek uit dat onderzoek af te hangen van de houding van de mensen om je heen. Uit dat onderzoek is de rapportage ‘Veilig zolang men het niet merkt’ gekomen. Dankzij het onderzoek kon TNN in 2015 voor het eerst in de landelijke media aandacht vragen voor veiligheid van transgender personen in de openbare ruimte.

 

Poster

In november 2019 vroegen wij met een postercampagne rondom het Homomonument in Amsterdam aandacht voor de veiligheid van transgender mensen. Wil je deze poster ook bestellen voor jouw organisatie of instelling? Mail dan naar info@transgendernetwerk.nl.

Steun ons, klik hier!