Deelnemers gezocht voor onderzoek naar suïcidepreventie

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar suïcidepreventie

De Rijksuniversiteit Groningen en Movisie doen onderzoek naar jongeren die zichzelf lesbisch, homo, bi of transgender (LHBT) noemen en zelfmoordgedachten hebben gehad. De onderzoekers willen weten welke behoeften en ervaringen er zijn met (professionele) hulp. Jij kunt meedoen aan dit onderzoek!

WANNEER KUN JE MEEDOEN?

De onderzoekers zijn op zoek naar jongvolwassenen:
• tussen de 18 en 30 jaar;
• die zichzelf lesbisch, homo, bi of transgender noemen, of;
• die (ook) op dezelfde sekse vallen maar zichzelf niet LHBT noemen;
• die gedacht hebben aan zelfmoord of een zelfmoordpoging hebben gedaan;
• die hun ervaringen willen delen in een interview.

Als je wilt deelnemen aan het interview is het belangrijk dat je de afgelopen twee jaar geen zelfmoordpoging hebt gedaan, en dat de sterkte en hoeveelheid zelfmoordgedachten laag is.

HET INTERVIEW

Het interview duurt ongeveer 60 minuten en kan plaatsvinden op een plek waar jij je prettig en veilig voelt. Je ontvangt voor het deelnemen aan het onderzoek een cadeaubon van €10,-.

DEELNAME

Voor meer informatie over het onderzoek en om je aan te melden voor het interview kun je terecht op: www.rug.nl/gmw/lhbtonderzoek

Deelname aan het interview is vertrouwelijk en jouw antwoorden worden anoniem verwerkt. Een beperkt aantal onderzoekers van dit project krijgen jouw antwoorden te horen en jouw antwoorden of gegevens worden nooit doorgegeven aan anderen.

Voor vragen over het onderzoek kun je contact opnemen met Jennifer de Lange (jennifer.de.lange@rug.nl), Rijksuniversiteit Groningen.

Ook ouders van LHBT jongvolwassenen die last hebben gehad van zelfmoordgedachten kunnen zich aanmelden voor het onderzoek. Hetzelfde geldt voor professionals die met deze groep werken of hebben gewerkt. Meld je aan op: www.rug.nl/gmw/lhbtonderzoek of neem contact op met Jennifer de Lange (jennifer.de.lange@rug.nl), Rijksuniversiteit Groningen.