« terug naar overzicht

Projectsubsidie van OCW voor TNN en Transvisie

  • 23 augustus 2011
  • 0 reacties

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een projectsubsidie toegekend aan Transgender Netwerk Nederland (TNN) op de gebieden arbeid, ondersteuning van scholen met genderdysfore leerlingen en de verduurzaming van die ondersteuning.

Met deze subsidie kan TNN daadwerkelijk een impuls geven aan het verbeteren van de positie van transgenders op de arbeidsmarkt. Er worden een aantal coachingstrajecten voor werkende en werkloze transgenders gefinancierd, samenwerking met sleutelorganisaties opgebouwd en  voorlichting en communicatiemateriaal ontwikkeld.

Uit het onderzoek van Rutgers Nisso Groep (Paul Vennix, 2010) blijkt dat transgenders op verschillende manieren last ondervinden op de werkvloer op basis van hun transgender zijn. Zo hebben zij te maken met een negatieve houding van leidinggevenden, carrierbarrières en hinderlijk gedrag van collega’s.

Het projectonderdeel dat betrekking heeft op het creëren van een veilige school voor genderdysfore kinderen en jongeren wordt uitgevoerd door Transvisie-Schorer. Zij ondersteunt ongeveer vijftig scholen per schooljaar. In de voortzetting hiervan kan er worden gewerkt aan het verduurzamen van voorlichting en deskundigheidsbevordering bij de zorgstructuur rondom jongeren scholen. Het gehele project zal lopen tot en met 2013.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.